2 maj, 2018

Företaget

Nordsgruppen

Nords International AB tillverkar fullmaskinerade gängrördelar, kopplingar, kragar, klammer och kundanpassade produkter av högsta kvalitet. Vår långa historia startade1904 då Rudolf Nord grundade företaget i Molkom. Efter ett antal fusioner och förvärv i Uddeholm AB, Avesta AB, Outokumpu och OSTP ägs Nords International AB sedan 2014 av familjen Dan Johansson, Oxelösund.

Nordsgruppen består av moderbolaget Nords International AB i Molkom, Ratas A/S, Tallinn, Estland och SH-Teksor, Tuusula, Finland och förfogar över en fullautomatiserad och robotiserad maskinpark med bland annat 40 högkvalitativa CNC-maskiner av kända märken. Vårt lager i Sverige är bestyckad med 4 st. Weland och det finska lagret med 4 st. Hänel lagerhissar.

I Molkom ser vi idag tillbaka på över 70 års erfarenhet av produktion av ett brett sortiment av fullt maskinerade högkvalitativa rostfria gäng- och svetsrördelar i olika legeringar och marknadsstandarder.

Vår stora produktion av standardartiklar ger skalfördelar även för kundanpassade produkter. Som förmaterial används rostfri stång, rör och plåt. Vi levererar produkter med stor variation av stålsorter, dimensioner och ytjämnhet. Dessutom har vi teknisk expertis och stor erfarenhet av att tillgodose våra kunders krav på produktsupport och produktutveckling.

Vår målsättning är att alltid sätta kundernas behov först och att hålla en topp och jämn kvalité samt bästa tänkbara servicenivå för att uppfylla alla våra kunders önskemål.

Nordsgruppen är certifierad att tillverka produkter enligt:

  • AD2000-W0 och PED 2014/68/EU som är individuellt tryckberäknade enligt EN 13480.
  • ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015
  • Kärnkrafts certifierad genom Vattenfall Forsmarks Kraftgrupp enligt IAEA GS-R-3 funktions- kvalitetsklass 1-4

Nordsgruppen verkar globalt och säljer produkter över hela världen. Tag gärna kontakt med oss angående ditt behov, så hittar vi en lösning tillsammans.